Sanataidekoulun harrastusryhmät
Sanataideryhmissämme jokainen voi innostua kielestä, kirjoista ja kirjoittamisesta. Ryhmiä on tarjolla kaikenikäisille, vauvoista aikuisiin, ja harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä vain.
Sanataideryhmien kevätkausi käynnistyy tammikuussa ja syyskausi elokuussa. Sanataideopettajat tiedottavat ryhmiä ennen kauden alkua aikatauluista ja toimintatavoista.
Tarkemmat tiedot, ryhmien ajankohdat ja ilmoittautumisen löydät Valveen kurssikalenterista >>
0–4-vuotiaat
Perheen pienimpien sanataidekerhoissa lapsi ja aikuinen harrastavat yhdessä. Toiminnan tavoitteena on tukea runoleikin ja yhdessäolon kautta lapsen kielenkehitystä sekä lapsen ja vanhemman varhaista vuorovaikutusta. 2-vuotiaista alkaen kerhoissa tutustutaan myös kuvakirjoihin, opetellaan yhdessä kuuntelemisen taitoa sekä keksitään ja kerrotaan ihan itse. Tärkeintä on ilo ja leikki!
5–11-vuotiaat
5–11-vuotiaiden sanataiteessa keskiössä ovat (oudot, hassut, hurjat ja hauskat) sanat sekä niistä kasvavat omat ja yhteiset kertomuksenkappaleet, tarinanpalat ja runot. Ryhmässä opetellaan kertomisen iloa, kuuntelemisen ja keskustelemisen taitoa.
Kirjoitustaidon kehittymisen myötä kunkin harrastajan oma kirjoittaminen saa merkittävän roolin sanataideryhmien sisällöissä. Lapset alkavat vähitellen hahmottaa itseään yksilöllisinä kirjoittajina ja kertojina, ja näin sanataideharrastus voi osaltaan auttaa lasta positiivisen minäkuvan ja identiteetin rakentamisessa.
11–19-vuotiaat
Nuorten sanataiteessa keskeistä on jokaisen nuoren oman kirjoittajaäänen etsiminen ja arvostaminen, erilaisuuden kunnioittaminen sekä ryhmän yhteisöllisyys. Ryhmissä kirjoitetaan, luetaan, keskustellaan sekä analysoidaan yhdessä monenlaisia kaunokirjallisia tekstejä. Sanataideharrastus antaa mahdollisuuden kuulua porukkaan, joka viihtyy kirjojen, kirjoittamisen ja lukemisen maailmassa.
Aikuiset
Aikuisten sanataideklubi tarjoaa mahdollisuuden jakaa kirjoittamista toisten sanataiteesta kiinnostuneiden kanssa. Sisällöt muotoutuvat osallistujien toiveiden mukaan. Tärkeintä on luoda tila, jossa jokainen voi etsiä omaa kirjoittajan ääntään ja tulla kuulluksi sillä.