Hannele Huovin runojen kieli soljuu ja soi. Tekstit tarttuvat hauskalla tavalla arjen pieniin suuriin ilmiöihin ja tekevät niistä ihmeitä. Runoista monet innostavat rytmillään ja poljennollaan myös leikkimään ja liikkumaan. Karoliina Pertamon kaunis kuvitus tekee Ihme jutustamyös yhteisten lukuhetkien kuvakirjaelämyksen.
Kenelle? Yksittäiset runot värikkäine kuvineen sopivat jo vauvaikäisen pieniin lukuhetkiin, mutta kokoelmassa riittää luettavaa ja pohdittavaa päiväkoti-ikäisille sekä pienille koululaisille.
Virvon, varvon
Virvon, varvon sinut täällä,
kevätpajun oksanpäällä,
kiedon valonsäteisiin,
käärin tuulta purjeisiin.
Tunteet suorin siloiseksi,
mielen kampaan iloiseksi.
Koko vuoden että jaksat
-hymylläsi palkan maksat! (s. 6.)
Askarrelkaa oksia, joihin kiinnitetään erilaisia pieniä koristeita: helmiä, höyheniä, pikkuautoja, karamelleja –mitä vain! Jokainen koriste on kuin pieni onnenkalu tai taikaesine, joka tuo saajalleen jotain erityisen kivaa. Vaikkapa näin: sininen höyhen tuo keveitä kesätuulia, pikkuauto iloisia automatkoja, valkoinen puuhelmi lukuisia lumiukkoja jne. Koristeiden taikavoimat kirjataan pieneen korttiin, joka sekin ripustetaan kiinni oksaan.
Kukkaviikko
Maanantaina kukkii maitohorsma,
tiistaina taas timotei,
keskiviikkona ketunleipä,
torstaina tuoksusimake,
perjantaina peurankello,
lauantaina lampaannata,
sunnuntaina suomenlumme
tumman lammen rannalla. (s. 20.)
Alkusointu on runokielen keino, jossa peräkkäiset sanat alkavat samoilla kirjaimilla. Kirjoita oma alkusointuinen viikko-tai kuukausirunosi, jossa kaikki maanantain menot alkavat m:llä, tiistaiset t:llä jne.