Siirry sisältöön

Oulun lastenkulttuurikeskus

Oulun lastenkulttuurikeskus on perustettu kulttuuritalo Valveen siipien suojassa vuonna 2003. Nykyisin toimintaamme osallistuu vuosittain jopa 55 000 lasta, nuorta ja aikuista.

Keskus toimii lastenkulttuurialan valtakunnallisena kehittäjänä elokuva- ja sanataidekasvatuksessa sekä kulttuurikasvatussuunnitelmien ja taideopetuksen parissa. Se luo perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tueksi taidelähtöisiä menetelmiä ja tarjoaa opettajille ja kasvattajille täydennyskoulutuksia.

Paikallisesti keskus tarjoaa taideopetusta ja kulttuuritapahtumia lapsille, nuorille ja perheille erityisesti sanataiteessa ja elokuvassa.

Elokuva

Osana lastenkulttuurikeskusta toimii elokuvakoulu, joka järjestää lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattuja elokuva- ja animaatioklubeja, -kursseja, -työpajoja ja -koulutuksia. Tavoitteena on lisätä koulujen ja opettajien tietoisuutta elokuvakasvatuksesta ja sen sisällöistä sekä mahdollisuuksista yhdistää liikkuvaa kuvaa opetukseen. Järjestämme lasten itsetekemien elokuvien Oskari-kilpailun ja koordinoimme valtakunnallista Koulujen elokuvaviikkoa.

Sanataide

Lastenkulttuurikeskus on monipuolinen sanataidekasvatuksen kehittäjä ja osaaja. Sanataideryhmissämme jokainen voi innostua kielestä, kirjoista ja kirjoittamisesta. Haluamme olla mukana kasvattamassa uusia sukupolvia, joille lukeminen ja kirjoittaminen ovat luonteva tapa viihtyä, olla, ymmärtää ja vaikuttaa. Valmistamme oppimateriaalia ja koulutamme lasten kanssa työskenteleviä aikuisia. Järjestämme vuosittain valtakunnalliset Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot ja tuotamme elämyksellisiä kirjallisuusaiheisia näyttelyjä kiertämään kautta maan.

Timanttista yhteistyötä

Oulun lastenkulttuurikeskuksen henkilöstö toimii asiantuntijoina valtakunnallisissa verkostoissa ja kumppanina monenlaisissa kansainvälisissä projekteissa. Oulun lastenkulttuurikeskus on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen. Vastaamme Taidetestaajat-hankkeen aluekoordinaatiosta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Keskuksesta koordinoidaan myös Lasten kulttuurikaupunki Oulu -yhteisviestintäkokonaisuutta.

Lastenkulttuurikeskusta johtaa lastenkulttuuripäällikkö ja siellä työskentelee kaksi vakituista sanataiteen vastuuopettajaa, elokuvakasvatukseen erikoistuneet tuottaja, mediaopettaja ja ohjaaja sekä useita määräaikaisia tuntiopettajia ja projektihenkilöstöä.

Lastenkulttuurikeskuksen toiminnassa lasta kannustetaan ja rohkaistaan luovaan itseilmaisuun ja omien ajatusten esittämiseen erityisesti elokuvan ja sanataiteen keinoin. Taidekasvatusideologiamme perustuu elämykselliseen ja kokemukselliseen oppimiseen. Toimintamme on kokeilevaa ja uutta etsivää.

Lastenkulttuurikeskuksen arjesta ja juhlasta, harrastusryhmistä, koulutuksista ja yhteistyöprojekteista löydät lisätietoa näiltä sivuilta.

Artikkeli
Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali: Matka on määränpäätä tärkeämpi
Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla Nuortenelokuvien kilpailussa parhaan nuortenelokuvan tittelistä kilpailee kuusi elokuvaa.
Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali: Matka on määränpäätä tärkeämpi
Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali: Matka on määränpäätä tärkeämpi Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla Nuortenelokuvien kilpailussa parhaan nuortenelokuvan tittelistä kilpailee kuusi elokuvaa.
Artikkeli
Taiteilijahaku Oulun lastenkulttuurikeskukseen 20.11.–19.12.2024
Oulun kaupungin kulttuuripalvelut etsii yhtä tai kahta mediataiteilijaa toteuttamaan teoksia Oulun Keskustakirjasto Saareen valmistuvaan lastenkulttuurikeskukseen.
Taiteilijahaku Oulun lastenkulttuurikeskukseen 20.11.–19.12.2024
Taiteilijahaku Oulun lastenkulttuurikeskukseen 20.11.–19.12.2024 Oulun kaupungin kulttuuripalvelut etsii yhtä tai kahta mediataiteilijaa toteuttamaan teoksia Oulun Keskustakirjasto Saareen valmistuvaan lastenkulttuurikeskukseen.
Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501