Siirry sisältöön
29.07.2024

Kulttuuritalo Valve on avautunut vilkkaaseen syyskauteen!

Valveen syksy on jälleen varsin festivaalintäyteinen. Festivaalisyksyn on jo aloittanut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tärkeällä asialla oleva Oulu Pride (29.7.–4.8.), joka tuo Valveelle muun muassa erilaisia työpajoja sekä paneelikeskusteluja.

Festivaalien ja esitysten lisäksi Valveella järjestetään useita teematapahtumia, joista koko perheen Kpop-aiheinen teematapahtuma SEOUL-U FEST & STAGE (10.–11.8.) järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä. Monipuolista ohjelmaa tarjoaa tietysti myös tuttu Oulun Taiteiden Yö (15.8.). Lasten ja perheiden kulttuurimaistiaisista huolehtii erityisesti Oulun Juhlaviikkojen Lasten elämysten elokuu, joka tarjoaa kohderyhmälle matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia Valveella viikonloppuna 17.–18.8. Elokuun festivaaliohjelmistossa ovat luvassa vielä poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat (13.–18.8.) sekä Oulun musiikkivideofestivaalit (22.–25.8.).

Syyskuussa vietetään kaikkien oululaisten yhteistä festivaalia Oulun Päiviä (6.–8.9.) ja sen myötä myös uutta, urbaania korttelitapahtumaa Uleå Blockpartya (7.9.). Avoin ja pääsymaksuton tapahtuma järjestetään Valveella ja sen takana sijaitsevalla Ojakadulla sekä Madetojan puistossa. Tanssia taloon tuo OuDance-festivaali (11.–15.9.), ja syyskuun päättää The Irish Festival of Oulu (25.–29.9.).

Afterworkeja ja toimintaa kaupunginosissa

Art goes Afterwork -tapahtumat tarjoavat tuttuun tapaan rentoja kulttuurimaistiaisia ja Albumiklubeja perjantaisin klo 16–18 kahvila-ravintola Valveen Paljetissa. Kerran kuussa torstaisin (15.8. & 5.9.) järjestetään kaikille avoin näyttelykierros Valveen ja Oulun Taiteilijaseuran gallerioissa. Myös kevätkaudelta tutut englanninkielinen Art-being Family Club sekä valokuvakävelyt Heinäpäässä jatkuvat. Valveen kaupunginosakulttuurin ohjelmistossa on myös ympäri Oulua levittäytyvä Tunteellisen siilin kirjastokiertue (15.8.–12.9.).

Tiedot Valveen elo- ja syyskuun tapahtumista – näyttelyistä, Studion elokuvista, Valvesalin ja Valvenäyttämön esityksistä sekä muista tilaisuuksista – on koottu juuri julkaistuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä. Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaamme voi tutustua myös sivullamme kulttuurivalve.fi. Oulun lastenkulttuurikeskuksen sanataide- ja elokuvakoulun kerhoista sekä kulttuurihyvinvoinnin ryhmistämme löydät lisätietoa myös osoitteesta kuntapalvelut.fi/valve.

 

Kulttuuritalo Valve on seitsemänä päivänä viikossa avoinna oleva kulttuurin keskus kaikenikäisille. Tapahtumien ja esitysten lisäksi Valve tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja taideopetusryhmiä eri kohderyhmille. Valveella toimii Oulun lastenkulttuurikeskus, ja toimintaan kuuluu myös kaupunginosakulttuurin ja  kulttuurihyvinvoinnin kehittäminen koko Oulun alueella. Monipuolinen yhteistyö eri taiteenalojen yhdistysten ja ammattilaisten kanssa on keskeinen osa kaikkea toimintaa.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501