Siirry sisältöön
14.10.2024

Luova luokka -seminaari järjestetään ke 20.11.

Ilmoittautuminen maksuttomaan mediakasvatusseminaariin on käynnissä. Seminaari järjestetään Hotelli Lasaretissa Oulussa 20.11. klo 9–16.

Luova luokka -seminaari
Tieto on valtaa – kuinka luovia informaatiotulvassa

Luova luokka -seminaari tarjoaa oivalluksia ja työkaluja informaatio- ja medialukutaidon edistämiseen osana varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan mediakasvatusta. Osallistujat voivat hyödyntää seminaarin antia omassa ammatillisessa työssään ja luovan toiminnan kehittämisessä. Tänä vuonna seminaarin aiheena on informaatiotulva. Aamupäivällä seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja, ja iltapäivällä opittua syvennetään aiheeseen liittyvissä työpajoissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumisen löydät Oulun lastenkulttuurikeskuksen sivuilta >>

Tiedonhaun taidot, erilainen oppijuus ja valetiedon haasteet

Puheenvuoroissa kirjastotoimien ylitarkastaja Anu Ojaranta herättelee kuulijoita siihen, miten koulu ja kirjasto voivat yhdessä edistää kaikkien tiedonhankinnan taitoja ja monilukutaitoja oppimisen edistämiseksi. Miten informaation valtatiellä voi väistellä kuoppia ja tielle kaatuneita puita niin, että silti päästään perille ehjänä ja myös vähän viisaampina? Erilaisten oppijoiden liiton erityisasiantuntija Riikka Marttinen kertoo puolestaan erilaisesta oppijuudesta ja siitä, millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota kun kohtaa erilaisia oppijoita. Esimerkkinä Marttinen käyttää muun muassa sitä, miten erilaiset oppijat ovat hyödyntäneet tekoälyä tukiälynä arjessa, opinnoissa ja työssään. Aamupäivän päätteeksi koulutusteknologian asiantuntija Harto Pönkä tuo puheenvuorossaan esiin valetiedon ja sen, miten lapset ja nuoret tarvitsevat peruslukutaidon lisäksi informaatio- ja tekoälylukutaitoa voidakseen tunnistaa luotettavan tiedon ja kyetäkseen hakemaan tietoa kriittisesti.

Iltapäivällä on mahdollisuus syventää omaa tietämystään aamupäivän puhujien vetämissä työpajoissa. Lisäksi työpajatarjonnassa on Mediakasvatusseuran, Valveen elokuvakoulun sekä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ja Oulun kaupungin nuorisopalveluiden työpajat.

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun lastenkulttuurikeskus, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Takaisin


Lisää ajankohtaisia uutisia

Kulttuuritalo Valve
Käyntiosoite
Hallituskatu 7
90100 Oulu
Valveen lippumyymälä
Puh. 08 5584 7575
Virastomestarit
Puh. 044 703 7501